Episode 1

Peruna-podcastin KOEJAKSO: Avaruusasemalla. Osa I, kesto 10:20. Voimakkuustavoite: LUFS miinus 14. Tekijä © Markus Kajo, MMXXII.

Published on: 21st January, 2022

Markus Kajon podcastkanava PERUNA esittää 1. osan kaksiosaisesta  podcast-koejaksosta numero Nolla, nimeltään AVARUUSASEMALLA. Kesto 10:20.

Äänenvoimakkuus on rakenneltu Spotifyn (sic) podcast-suosituksen mukaisesti tasoon LUFS miinus 14. (Yksi "pykälä" LUFS-asteikossa vastaa yhden desiBelin voimakkuusvaikutelmaeroa kuunteluvoimakkuudessa. Ja koska kyseessä on negatiivinen luku, isompi numero merkitsee hiljaisempaa ääntä.)

LUFS-arvo pyrkii mittaamaan sitä, miten kovalta tietty ääni ihmisestä kuulostaa. Se on siis eri juttu kuin "tekninen" desibeli, tiäks.

Tässä käytetystä LUFS-tavoitearvosta -14 (versus LUFS -18 tai LUFS -23 tms) johtuen äänenvoimakkuus on minun podcasteissani suurempi kuin joissakin muissa podcasteissa - käytössä kun on useita, toisisitaan poikkeavia äänentasoasetuksia:

Applella omansa, samoin Spotifylla, Youtubella, EBUlla (radioilla, töllöttimellä), elokuvilla, mainoksilla, äänikirjoilla... 

Eli jos podcast-palvelusta toiseen siirtyessään kuuntelija joutuu ruuvailemaan volumea, vika on usein podcast-alustan vaatimassa standardissa: yksi taho vaatii paljon kovempaa äänitasoa kuin toinen tai kolmas.

Itse valitsin tuon Spotifyn, koska suomalaisia podcasteja on usein syytetty liian hiljaisksi (vaikea kuulla melussa) ja Spotifyn taso on hieman reippaampi. Mutta se ei vielä takaa haluttua lopputulosta: moni podcast-alusta säätää tasot uusiksi oman mielensä mukaan. Toivottavasti PodBean, joka on tämän kanavan originaalialusta, ei uudelleenvääntele namiskoita, jotka olen vaivalla, korvalla ja mittaroinneilla koettanut kuulijalle hyväksi säätää.  

Yst. terv.

mk

 

 

Next Episode All Episodes

Listen for free

Show artwork for PERUNA - Markus Kajon PODCAST-kanava. Vaihtelevaa huumorisisältöä. Koejaksot 2 kpl ja varsinaisia jaksoja valmiina.

About the Podcast

PERUNA - Markus Kajon PODCAST-kanava. Vaihtelevaa huumorisisältöä. Koejaksot 2 kpl ja varsinaisia jaksoja valmiina.
Hilventäviä ajatteita monten iloksi.
Huumori, ajanviete, tarinat, stand-up, impro. Hilventäviä ja muita lyhytkuullelmia monten iloksi. Yksiäänisiä, lähinnä, mutta monitoikkoisia. [In Finnish, comedy.]

About your host

Profile picture for Markus Kajo

Markus Kajo

Markus Kajo on Emmy-palkittu tv- ja radioviihteen konkari, WSOY:n ja Docendon huumorikirjaiija ja media-alan yrittäjä. Nauttii humoristisesta sisällöntuottamisesta aivan yhtä paljon kuin omituisena koulupoikana, jollaisena sen aloitti.

Markus Kajo is an author, an Emmy-Award winning tv and radio comedy scriptwriter and performer from Finland, doing "Lugubrious Nordic Comedy" mostly in Finnish. Understatement is the operative word.

Kåserier på svenska ..eller på "nästan svenska" gör Markus Kajo också, då och då.